Raad van Elf

 

De Raad van Elf is het visitekaartje van de vereniging en de kern om een feest op gang te krijgen. Daarom zijn wij ook erg trots op onze Raad en vertellen we je graag iets meer over wat zij zoal doen voor en tijdens carnaval. We beantwoorden hieronder de belangrijkste vragen over de Raad.

Waaruit bestaat een Raad van Elf?

Een Raad van Elf bestaat uit 1 Prins/Opper, 1 Adjudant en een gevolg van +/- 11 raadsleden. De Prins zal tijdens evenementen en carnaval altijd het woord voeren. Echter wordt dit wel vaak door de Adjudant ingefluisterd. Als je het dan zo bekijkt heeft de Prins het eigenlijk best makkelijk. Het gevolg staat op of naast het podium om de prins en adjudant te ondersteunen.

Wat doet de Raad van Elf van de Gorkese Turken zoal?

De Raad van Elf is zeer actief op feestjes en partijtjes. Zij geven sfeer aan een feest en zorgen er bijvoorbeeld voor dat er foto’s gemaakt kunnen worden met de kinderen. Ook heeft de Raad een aantal serieuze taken. Zo helpen zij bij het organiseren van feestjes, halen ze lege glazen van de dansvloer en proberen ze de papa’s en mama’s op de dansvloer te krijgen. Ook zullen zij de Prins en Adjudant ondersteunen tijdens het feestgedruis. Ze maken grappen en maken vooral heel veel plezier. Zowel met elkaar, met de leden als met bezoekers. Het is tenslotte een carnavalesk feest waar het draait om plezier en verbroederen met alle anderen kruiken en kruikinnen.

Waarom hebben we eigenlijk een Raad van Elf?

Zoals al eerder gezegd is de Raad van Elf het visite kaartje van een vereniging. Als er ergens een feestje is. gaat de raad daar naartoe met aanhang vanuit de vereniging en vrienden. Ook zorgen zij, samen met het bestuur en de residentie, ervoor dat carnaval geregeld wordt zodat iedereen ongestoord kan feesten. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van themafeesten, maar ook het regelen van carnavalsbandjes en het vermaken van orkesten en verenigingen die gezellig een borrel komen doen.

Wanneer is de raad actief?

De Raad van Elf wordt ieder jaar opnieuw bekend gemaakt op het 11-11 bal van de vereniging. Hier zal tijdens de feestavond door middel van presentatie, stukje of filmpje alle leden van de Raad bekend worden gemaakt. Zowel de Prins, Adjudant en niet te vergeten het gevolg. Hierna zullen zij op veel feestjes aanwezig zijn en waar nodig een onderscheiding uitreiken. En dan is het eindelijk carnaval, de 4 dagen waar dan een half jaar naartoe gestreefd word. Uiteraard is de Raad dan op z’n aller actiefst! 4 dagen feest en op dinsdagavond rond de klok van 23:11 word er traditioneel afscheid genomen van de Prins, Adjudant en gevolg. Dit gebeurd altijd op een ludieke manier. Het gevolg mag vervolgens de welbekende steek inleveren aan de voorzitter van de vereniging. De Prins en Adjudant worden op een ludieke wijze ”begraven” en worden bedankt voor het mooie carnavalsseizoen. De steken worden weer ”in de kast” gezet en zullen op 11-11 van het volgende jaar weer afgestoft worden voor een nieuw carnavalsseizoen.

Contact

Wanneer u vragen heeft kunt u zich wenden tot onze Raad. Stuur uw vraag op naar raadvanelf@gorkese-turken.nl en onze voorzitter of Adjudant beantwoord uw vraag zo spoedig mogelijk.