1955
Oprichting vereniging KV De Görkese Turken

De Görkese Turken zijn ontstaan op het Smidspad in Café van Broekhoven. Tien vaste stamgasten hadden geproefd van het Carnaval en besloten samen om dit voor komend jaar te organiseren. Bij de oprichtingsvergadering, gehouden op 11-3-1955, werden 174 leden ingeschreven. Gekozen werd voor de naam Görkese Turken. Als doel werd gesteld, de viering van Carnaval in Tilburg openbaar te maken.

1956
Eerste bal en raad van Elf gekozen

Het eerste bal werd gehouden op 20-11-1955. Op 19-1-1956 werd de eerste Raad van Elf gekozen. In die tijd werd slechts één Carnavalsbal gegeven.

1960
Eerste Kinderstoet in Tilburg

Het bestuur van de Görkese Turken als grootste actievoerder, liet samen met andere verenigingen de Gemeente Tilburg uiteindelijk bezwijken, met als resultaat dat in 1960 de eerste Kinderstoet door de stad mocht trekken. Wat waren ze trots!

1968
Een mijlpaal: 500 leden

In 1968 telt de vereniging 500 leden en is op dat moment daarmee ook de grootste carnavalsvereniging van Tilburg.

1969
Café van Broekhoven afgebrand, nieuwe residentie de Tiendschuur

Op 2-3-1969 brandde de grote zaal van café van Broekhoven in zijn geheel af. Hierdoor moest gezocht worden naar een nieuwe Residentie. Gekozen werd voor de Tiendschuur waar ze na enkele jaren noodgedwongen afscheid van moesten nemen omdat dit een andere bestemming kreeg.

1980
Nieuwe residentie ’t Hoefke

Na de Tiendschuur verhuisde de vereniging naar hun nieuwe residentie ’t Hoefke. Hoewel de vereniging hier een mooie tijd heeft gehad stond er na 28 jaar weer een nieuwe verhuizing op hun te wachten.

2009
Nieuwe residentie Villa de 4 Jaargetijden

Volop verandering bij de Görkese Turken en na de residentie ’t Hoefke is de vereniging vanaf 2009 thuis bij Villa de 4 Jaargetijden.

2014
Nieuwe residentie Extase

Een nieuwe eeuw is gestart en in 2014 verhuisd de vereniging naar hun nieuwe residentie de Extase aan de Heuvelring. Het was een drukke en gezellige carnaval, maar de vereniging is bang hun eigen identiteit te verliezen in de menigte en gaat op zoek naar een residentie waar ze meer zichzelf kunnen zijn.

2015
Nieuwe residentie De Midi

Die nieuwe residentie hebben ze gevonden in De Midi, in dezelfde straat als de vorige residentie. De Midi was een fijne plek waar de vereniging een goede ruimte had om eigen feesten te geven en de leden waren tevreden. Echter kwam na twee mooie carnavalsseizoenen dat de Midi afgebroken zal worden. De vereniging moest dus noodgedwongen weer op zoek naar een nieuw thuis.

2017
Nieuwe residentie De Heuvel Gallery

De Görkese Turken zijn ze nu “thuis” bij De Heuvel Gallery. De Heuvel Gallery is als nieuwe residentie gekozen door de vele mogelijkheden die het de vereniging biedt. De belangrijkste daarvan is, in tegenstelling tot een reguliere kroeg, dat de vereniging haar eigen karakter kan behouden en de mogelijkheid heeft om andere verenigingen te kunnen ontvangen. Het eerste carnavalsseizoen was gelijk een grote hit met 4 dagen feest, 4 dagen kindermiddag en D’n Opstoet voor de deur.

2018
De Görkese Turken 2.0

Ondertussen met trots de oudste vereniging van Kruikenstad. Maar ook als oudste vereniging is het nodig mee te gaan met de tijd. Tradities staan hoog in het vaandel bij de vereniging. Met die tradities in het achterhoofd zet de vereniging in op modernisering. Het boekje De Moete Heure is inmiddels al gedigitaliseerd, er is nieuwe kleding in de maak, er is een nieuwe website gepubliceerd en er wordt hard gewerkt aan een nieuw programma voor carnaval 2019. De Görkese Turken 2.0 komt eraan!